Ga direct naar: Navigatie
Ga direct naar: Inhoud

Uitleg Arnhem

Met de Gelrepas ligt Arnhem en omgeving voor je open! Van aapjes kijken in Burgers' Zoo tot een bezoek aan Monkey Town of het Posttheater, er is genoeg te doen. Het tegoed op de Gelrepas besteed je aan musea, sport, attracties, film, cursussen, en meer. Ook krijg je korting op allerlei acties. Ga op pad met je pas en leer, speel, ontspan en meer!

Het Busvoordeelabonnement

Vanaf 1 mei 2023 kunnen Gelrepashouders van 4 jaar en ouder een persoonlijk Busvoordeelabonnement kopen voor € 15. Hiermee reizen jij en je gezinsleden een jaar lang gratis met de stads- of streekbus binnen Arnhem. Het Busvoordeelabonnement is geldig op werkdagen na 9.00 uur en in het weekend de hele dag. 

Goed nieuws! Ook in het nieuwe pasjaar (2024-2025) kun je van deze actie gebruik maken. Je ontvangt hierover binnenkort een brief van de gemeente.

Hoe werkt het?

Met je Gelrepas ga je sporten, op muziekles of doe je een cursus. En je gaat met korting naar de dierentuin, musea en de bioscoop. Dat werkt zo: je neemt gewoon je pas mee en laat hem scannen bij de kassa. Je tegoed wordt dan automatisch afgeschreven, of je krijgt korting. Je mag het tegoed op de pas uitgeven bij alle Gelrepas-partners. Niet alleen in je eigen gemeente, maar ook daarbuiten. Let op! Het extra school- en (sport)kledingtegoed kan alleen besteed worden bij geselecteerde winkels. Kijk in het aanbod en filter op ‘kleding’ of ‘schoolspullen’ of ‘sportwinkel’. Is je tegoed op, dan betaal je zelf de rest. Je ontvangt dan wel nog steeds korting.

hand die een Gelrepas vasthoud

Vraag je gratis pas aan

  • Een pas voor iedereen: óók de allerkleinsten
  • Cultuur, sport en eropuit met je tegoed
  • Het hele jaar korting op de leukste acties

In het echt aanvragen

Lukt het je niet om de Gelrepas online aan te vragen? Je kunt hier het aanvraagformulier downloaden.
Stuur het ingevulde formulier per post naar de gemeente:

t.a.v. Cluster Werk en Inkomen
Antwoordnummer 3740
6800 XA Arnhem

Zelf langsbrengen

Wil je het formulier liever zelf langsbrengen? Bezoek de gemeente Arnhem op:

Koningstraat 38
6811 DG Arnhem

Let op: Maak vooraf een afspraak om langs te komen.

Begeleiderspas

Ben je slecht ter been, durf je niet alleen over straat of zijn er andere redenen dat je begeleiding nodig hebt? Dan kun je in aanmerking komen voor een begeleiderspas. Met deze pas kan iemand je begeleiden. Dat hoeft niet steeds dezelfde begeleider te zijn. De begeleider krijgt dezelfde kortingen als de pashouder.

Als je al een Gelrepas hebt, kun je de begeleiderspas aanvragen door te mailen naar gelrepas@arnhem.nl. In de mail vermeld je jouw naam en BSN en geef je aan wat de reden is dat je een begeleiderspas nodig hebt. Als er meer informatie nodig is, neemt één van onze medewerkers contact met je op.

Heb je nog geen Gelrepas? Dan kun bij je aanvraag vermelden dat je ook een begeleiderspas nodig hebt. Bij de digitale aanvraag is het niet mogelijk om een extra opmerking te plaatsen, je kunt dan na het indienen van de aanvraag mailen naar gelrepas@arnhem.nl dat je een aanvraag hebt ingediend en daar een begeleiderspas bij nodig hebt. Heb je vragen over de begeleiderspas, dan kun je bellen naar 0800-1809.

Alle veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Download de app

Jouw Gelrepas altijd bij de hand. Download de app in de store.

Illustratie van een telefoon met de Gelrepas app
Gelrepas is een gezamenlijk project van:
Gemeente Arnhem
Gemeente Westervoort
Gemeente Duiven
Gemeente Renkum
Gemeente Rheden
Gemeente Zevenaar
Gemeente Rozendaal
Volg ons