Stadstheater en Musis

Arnhem
Film, muziek, theater en concert
Geldig vanaf 14 aug 2019 t.m. 14 aug 2019

Algemene informatie

September

 • St. Louis Blues, Touchstones i.s.m. orkest de ereprijs en Musis & Stadstheater

   Dinsdag 10 t/m zondag 15 september - 20:00 uur, Musis

   Zaterdag 14 en zondag 15 september – 15:00 uur, Musis
   Nederlandstalige opera van Chiel Meijering gebaseerd op ware gebeurtenissen in 1939. In dat jaar vaart het schip de St. Louis met 937 Joodse passagiers aan boord van Hamburg naar Havana. De tocht loopt uit op een deceptie :   Cuba, de VS en Zuid-Amerika sluiten hun grenzen voor vluchtelingen. Het schip keert terug naar Europa, alwaar voor de meesten hetzelfde lot wacht als voor miljoenen Joden ten tijde van WO II.

   De geschiedenis herhaalt zich: 80 jaar na dato is het wrang te moeten constateren dat het lot van bootvluchtelingen ook heden ongewis is. Deze opera verbindt het verleden met het heden en zet aan tot zowel her- als overdenking.

 • THE BATTLE, Introdans

   Vrijdag 27 & zaterdag 28 september - 20:15 uur, Stadstheater

   Dansvoorstelling in het kader van 75 jaar Slag om Arnhem.

   Als eerbetoon stelde Introdans-directeur Roel Voorintholt een programma samen rond de thema’s strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan. Universele, tijdloze thema’s, vormgegeven door eigentijdse choreografen.

   Oktober

 •  Oliver’s Cinema, Eric Vloeimans

   Vrijdag 04 oktober - 20:30 uur, Musis

         Oliver’s Cinema is de naam van het akoestische trio Eric Vloeimans, de Belgische accordeonist Tuur Florizoone en de Duitse cellist

         Jörg Brinkmann.

         Het drietal speelt filmmuziek én filmische muziek, van soundtracks van Ennio Morricone tot nieuwe composities voor denkbeeldige

         films. Melodie, harmonie en mystiek brengen schitterende improvisaties  

         voort die zich niet alleen beperken tot het vocabulaire van de jazz. "Een overweldigende belevenis", aldus Jazzenzo over een

         optreden van dit trio.   


 • De Minister van Enthousiasme, Peter Heerschop,                    

  Vrijdag 04 oktober - 20:15 uur, Stadstheater

  Wat zwaar is kan licht worden gemaakt, en wat licht is vaak overdreven zwaar.
  En we moeten leren hard te lachen om alle domme dingen waarvan we dachten dat ze logisch waren. Dan lach je het hardst om jezelf.
  En daar leer je van.
  Want lol is een serieuze zaak.

  Peter Heerschop, zelfbenoemd Minister van Enthousiasme

  (Nederlandse cabaretier, acteur, televisieprogrammamaker en schrijver).

 • The Dublin Legends (voorheen The Dubliners)

   Donderdag 10 oktober - 20:30 uur, Musis
   The Dublin Legends (het viermanschap Seán Cannon, Gerry O’Connor, Shay Kavanagh en Paul Watchorn) brengen Ierse folk zoals Ierse folk bedoeld is. Puur en rauw vanuit het hart. Folk met hoofdletters!

 •  Naturally 7 On Tour 2019

   Woensdag 16 oktober - 20:30 uur, Musis
   Overal waar de Amerikaanse zangsensatie Naturally 7 verschijnt, worden harten veroverd. De leden bootsen met hun stem tal van muziekinstrumenten na en klinken hiermee als een fantastische band.

 •  Met Daniël Lohues op zoek naar Bach, Holland Baroque

   Zaterdag 19 oktober - 20:00 uur, Musis

   De Drentse muzikant Daniël Lohues gaat samen met Holland Baroque op zoek naar Bach. Hij zwerft rond de Thomaskirche in Leipzig en graaft in zijn jeugd, waarin deze componist een belangrijke rol speelde. Lohues laat zich          inspireren door de verhalen over de oude meester en diens nalatenschap. Een avond vol levende barok en poëtische liederen van Lohues in een schitterend lijstwerk van Holland Baroque.

 •  All Over - Acts of Love, ICK & Toneelgroep Oostpool

   Dinsdag 22 & woensdag 23 oktober - 20:15 uur, Stadstheater

   In All Over – Acts of Love geven dansers en spelers zich over aan de liefde.

   Hannah van Wieringen schreef vijf liefdesduetten en Emio Greco en Pieter C. Scholten creëerden de choreografie. Regisseur Marcus Azzini brengt alles samen in een door Theun Mosk ontworpen ruimte, waarin lichaam en taal     elkaar vinden zonder voor elkaar onder te doen.

 •  Onbezongen, Valentijn Dhaenens / KVS & SKaGeN (BE)

   Zaterdag 26 oktober - 20:15 uur, Stadstheater
   Onbezongen keert terug naar de kiem van het politieke leven: waarom hebben leiders zo’n drang naar macht in een democratie, waar macht zeer relatief is en waar politici onderworpen worpen aan de eisen van kiezers, media,         belangengroepen? Waarom gaat een politicus op zoek naar erkenning in een functie die als de meest onpopulaire ooit bekendstaat?
   Onbezongen vertrekt vanuit het idee dat het talent van de politicus uiteindelijk zijn eigen ondergang veroorzaakt.

 •  Love Chapter 2, L-E-V (Sharon Eyal - Gai Behar) (IL)

   Donderdag 31 oktober - 20:15 uur, Stadstheater

   Liefde, blijkt ook in Love Chapter 2, is hard werken. Letterlijk op je tenen lopen. Dat doen de ze dan ook, een uur lang, op de beats van drummer/techno-pionier Ori Lichtik. Alert en op zichzelf zijn ze, van liefdesduetten is geen       sprake. Wel van een onwezenlijke bewegingstaal, hoekig, krachtig en scherp. Heel langzaam vloeit de spanning uit de lijven en durven de dansers zich op te richten, terwijl een subtiele melodie klinkt: zijn ze klaar voor de liefde?

         

Aanbieding

Op vertoon van uw GelrePas en tegen inlevering van coupon 77 kunt u naar één van bovenstaande voorstellingen. Kaarten zijn te koop aan de kassa in Musis. De kassa is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 - 17.00 uur. Reserveren is niet mogelijk. Op de dag van de voorstelling moet u ook bij de ingang uw geldige GelrePas tonen. Zonder geldige GelrePas heeft u geen toegang. Tenzij anders vermeld, heeft u de keuze uit de entreeprijzen € 10,00 1e rang (indien beschikbaar) of € 5,00 2e rang. De prijzen zijn inclusief een consumptie en gebruik garderobe. Voor uitgebreide info zie www.musisenstadstheater.nl


September

 • St. Louis Blues, Touchstones i.s.m. orkest de ereprijs en Musis & Stadstheater

  Dinsdag 10 t/m zondag 15 september - 20:00 uur, Musis      

  Zaterdag 14 en zondag 15 september – 15:00 uur, Musis
  Nederlandstalige opera van Chiel Meijering gebaseerd op ware gebeurtenissen in 1939. In dat jaar vaart het schip de St. Louis met 937 Joodse passagiers aan boord van Hamburg naar Havana. De tocht loopt uit op een deceptie : Cuba, de VS en Zuid- Amerika sluiten hun grenzen voor vluchtelingen. Het schip keert terug naar Europa, alwaar voor de meesten hetzelfde lot wacht als voor miljoenen Joden ten tijde van WO II.

  De geschiedenis herhaalt zich: 80 jaar na dato is het wrang te moeten constateren dat het lot van bootvluchtelingen ook heden ongewis is. Deze opera verbindt het verleden met het heden en zet aan tot zowel her- als overdenking.

 • THE BATTLE, Introdans

  Vrijdag 27 & zaterdag 28 september - 20:15 uur, Stadstheater

  Dansvoorstelling in het kader van 75 jaar Slag om Arnhem.

  Als eerbetoon stelde Introdans-directeur Roel Voorintholt een programma samen rond de thema’s strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan. Universele, tijdloze thema’s, vormgegeven door eigentijdse choreografen.

  Oktober

 • Oliver’s Cinema, Eric Vloeimans

  Vrijdag 04 oktober - 20:30 uur, Musis

  Oliver’s Cinema is de naam van het akoestische trio Eric Vloeimans, de Belgische accordeonist Tuur Florizoone en de Duitse cellist Jörg Brinkmann. Het drietal speelt filmmuziek én filmische muziek, van soundtracks van Ennio Morricone tot nieuwe composities voor denkbeeldige films. Melodie, harmonie en mystiek brengen schitterende improvisaties voort die zich niet alleen beperken tot het vocabulaire van de jazz. “Een overweldigende belevenis”, aldus Jazzenzo over een optreden van dit trio.

 • De Minister van Enthousiasme, Peter Heerschop, Vrijdag 04 oktober - 20:15 uur, Vrijdag 04 oktober - 20.15, Stadstheater

  Wat zwaar is kan licht worden gemaakt, en wat licht is vaak overdreven zwaar.
  En we moeten leren hard te lachen om alle domme dingen waarvan we dachten dat ze logisch waren. Dan lach je het hardst om jezelf. En daar leer je van.
  Want lol is een serieuze zaak.

 • Peter Heerschop, zelfbenoemd Minister van Enthousiasme

  (Nederlandse cabaretier, acteur, televisieprogrammamaker en schrijver).

 • The Dublin Legends (voorheen The Dubliners)

  Donderdag 10 oktober - 20:30 uur, Musis
  The Dublin Legends (het viermanschap Seán Cannon, Gerry O’Connor, Shay Kavanagh en Paul Watchorn) brengen Ierse folk zoals Ierse folk bedoeld is. Puur en rauw vanuit het hart. Folk met hoofdletters!

 • Naturally 7 On Tour 2019

  Woensdag 16 oktober - 20:30 uur, Musis
  Overal waar de Amerikaanse zangsensatie Naturally 7 verschijnt, worden harten veroverd. De leden bootsen met hun stem tal van muziekinstrumenten na en klinken hiermee als een fantastische band.

 • Met Daniël Lohues op zoek naar Bach, Holland Baroque

  Zaterdag 19 oktober - 20:00 uur, Musis

  De Drentse muzikant Daniël Lohues gaat samen met Holland Baroque op zoek naar Bach. Hij zwerft rond de Thomaskirche in Leipzig en graaft in zijn jeugd, waarin deze componist een belangrijke rol speelde. Lohues laat zich inspireren door de verhalen over de oude meester en diens nalatenschap. Een avond vol levende barok en poëtische liederen van Lohues in een schitterend lijstwerk van Holland Baroque.

 • All Over - Acts of Love, ICK & Toneelgroep Oostpool

  Dinsdag 22 & woensdag 23 oktober - 20:15 uur, Stadstheater

  In All Over – Acts of Love geven dansers en spelers zich over aan de liefde.

  Hannah van Wieringen schreef vijf liefdesduetten en Emio Greco en Pieter C. Scholten creëerden de choreografie. Regisseur Marcus Azzini brengt alles samen in een door Theun Mosk ontworpen ruimte, waarin lichaam en taal elkaar vinden zonder voor elkaar onder te doen.

 • Onbezongen, Valentijn Dhaenens / KVS & SKaGeN (BE)

  Zaterdag 26 oktober - 20:15 uur, Stadstheater
  Onbezongen keert terug naar de kiem van het politieke leven: waarom hebben leiders zo’n drang naar macht in een democratie, waar macht zeer relatief is en waar politici onderworpen worpen aan de eisen van kiezers, media, belangengroepen? Waarom gaat een politicus op zoek naar erkenning in een functie die als de meest onpopulaire ooit bekendstaat?
  Onbezongen vertrekt vanuit het idee dat het talent van de politicus uiteindelijk zijn eigen ondergang veroorzaakt.

 • Love Chapter 2, L-E-V (Sharon Eyal - Gai Behar) (IL)

  Donderdag 31 oktober - 20:15 uur, Stadstheater

  Liefde, blijkt ook in Love Chapter 2, is hard werken. Letterlijk op je tenen lopen. Dat doen de ze dan ook, een uur lang, op de beats van drummer/techno-pionier Ori Lichtik.  Alert en op zichzelf zijn ze, van liefdesduetten is geen sprake. Wel van een onwezenlijke bewegingstaal, hoekig, krachtig en scherp. Heel langzaam vloeit de spanning uit de lijven en durven de dansers zich op te richten, terwijl een subtiele melodie klinkt: zijn ze klaar voor de liefde?

Voorwaarden

In bezit van een geldige GelrePas en tegen inlevering van de betreffende coupon

Locaties en praktische informatie

Stadstheater en Musis
www.musisenstadstheater.nl/
Velperbuitensingel 10, 6828 CT, Arnhem