De Eusebiuskerk

Arnhem
Recreatie
Geldig vanaf 15 mrt 2018 t.m. 31 aug 2018

Algemene informatie

Wie kent hem niet? De Grote- of Eusebiuskerk van Arnhem. De Eusebiuskerk en zijn voorganger, de St. Maartenskerk, zijn al 1000 jaar het middelpunt van de stad. Naast de zeer diverse evenementen in de kerk, brengt de panoramalift de bezoekers ook naar twee unieke uitzichtpunten in de toren: de belvedère en de glazen balkons. En vanaf het voorjaar zijn er weer diverse tentoonstellingen te zien over de geschiedenis van de Eusebiuskerk en zijn omgeving.

Aanbieding

In samenwerking met de GelrePas start de Eusebiuskerk een actie.

Op vertoon van uw GelrePas en tegen inlevering van coupon 49 voor pashouders tot 18 jaar en coupon 50 voor pashouders vanaf 18 jaar kunt u een gratis een bezoek brengen aan de kerkzaal, de toren met glazen balkons en de tentoonstellingen in de Eusebiuskerk van 1 april tot en met 31 augustus 2018.

De glazen panoramalift, die door de kerktoren omhoog gaat, eindigt op 73 meter hoogte. Vandaar uit kan de bezoeker genieten van een weids uitzicht over de stad, de omliggende dorpen, de rivier en de bossen. Via een wenteltrap is een nog hoger punt te bereiken.

Op 63 meter hoogte is er een tussenstop om op de glazen balkons de gerestaureerde toren aan de buitenzijde te bekijken. Na de Tweede Wereldoorlog zijn de bekende Disneyfiguren geplaatst. Deze zijn net als Tom Poes en Ollie B. Bommel vanuit de balkons te zien, ook het hoofd van dominee Foeke, fel tegenstander van dit ludieke beeldhouwwerk, staat er tussen. Het imposante carillon, één van de grootste van Europa, is op deze verdieping ook te bewonderen.

De Eusebiuskerk huist vele historische objecten. Met in de Kerkzaal het originele harnas- en het praalgraf van de hertog van Gelre, Karel van Egmond en de grafkelders met o.a. de neven van het Koningshuis van Oranje.

Wie meer wil ontdekken over de geschiedenis zijn er diverse tentoonstellingen. Ga mee op reis naar het verdwenen Hertogdom Gelre in ‘Vier kerken, één verhaal’, naar de uitzendingen van Ridders Bas en René van Omroep Gelderland. In de Kerkzaal komt in de zomer opnieuw de bekende luchtboogbeelden tentoonstelling. Een aantal luchtboogbeelden die normaalgesproken nauwelijks te zien zijn, omdat ze op meer dan 13 meter hoogte staan op het schip van de kerk, worden in de Kerkzaal geplaatst. Er is tevens in de kapel een korte foto tentoonstelling over de wederopbouw van de Eusebiuskerk na de Slag om Arnhem.

De kerkzaal en belvedère zijn rolstoeltoegankelijk. Voor kinderen is er een speurtocht te doen in de kerkzaal en de toren.

Kijk voor informatie over de evenementen van de Eusebiuskerk op www.eusebius.nl. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn.

Voorwaarden

Op vertoon van uw GelrePas en tegen inlevering van de betreffende coupon.

Let op: deze aanbieding gaat in op 1 april.

Locaties en praktische informatie

De Eusebiuskerk
eusebius.nl/en/
026 - 443 5068
info@eusebius.nl
Kerkplein 1, 6811 EB, Arnhem