Bijzondere Gilde excursie 75 jaar na Market Garden

Recreatie
Geldig vanaf 14 sep 2019 t.m. 20 sep 2019

Algemene informatie

Nijmegen en Arnhem kennen een heftige geschiedenis als het gaat om de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook de inwoners van de Over Betuwe hebben veel te lijden gehad van de oorlog en zeker in de tijd na september 1944. De gebeurtenissen van deze inwoners worden verteld tijdens de excursie die de gezamenlijke Gildegidsen van Arnhem en Nijmegen verzorgen.

Aanbieding

Dit gebeurt tijdens een (dag)excursie die bestaat uit drie delen:
- Vanaf 10.00 uur ontvangst in het “Infocentrum WO2” in Nijmegen met daarna de “Bevrijding van Nijmegen” wandeling met toelichting door gidsen van Gilde Nijmegen.
- Een tocht per bus van Nijmegen naar Arnhem langs het punt waar de geallieerde soldaten de Waal zijn overgestoken in canvasbootjes, daarna langs de punten in de Betuwe die vertellen van de oorlogshandelingen tijdens én vooral na de Operatie Market Garden.
Daarna stoppen we in Elst voor een gezamenlijke lunch.
- Een bezoek aan het infocentrum “Airborne at the Bridge” in Arnhem en een wandeling
met het verhaal over de slag om Arnhem en de gebeurtenissen rondom de brug.
Voor deelnemers uit Nijmegen bestaat na afloop de mogelijkheid om met de bus terug te gaan naar het startpunt in Nijmegen. Vertrek uit Arnhem om 17.00 uur.
De excursies worden gehouden op 14, 17 en 20 september 2019.
Op vertoon van uw GelrePas betalen pashouders € 7,50 incl. de lunch.


Kijk voor meer informatie op de websites van Gilde Arnhem: www.wandeleninarnhem.nl en Gilde Nijmegen: www.gildenijmegen.nl en vul het aanmeldformulier in.
Voor meer informatie kunt u ook een mailtje sturen naar info@gildenijmegen.nl of bellen met de helpdesk van Gilde Nijmegen: tel. 024 – 360 36 35 op maandag- en donderdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur.

Voorwaarden

In het bezit zijn van een geldige Gelrepas.

Locaties en praktische informatie